Vanaf de lente gaat iedereen massaal aan de slag met scheren, epileren en harsen om elk ongewenste haartje te verwijderen. Maar het gewenste resultaat, een gladde en gezonde huid wordt thuis lang niet altijd behaald. De haartjes groeien snel terug, de huid kan beschadigd raken en er is kans op kruisbesmetting door onhygiënisch gebruik van scheermesjes. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of een wax bar is dé oplossing om je deskundig te laten ontharen. Beautyprofessionals voeren de behandeling snel, pijnloos en hygiënisch uit en geven voor- en nabehandelingsadvies. En dat is cruciaal om na het ontharen geen stoppels, rode bultjes of ontstekingen te krijgen, maar een mooie, gezonde gladde huid.

Ontharen bij de schoonheidsspecialiste
Er bestaan verschillende ontharingsmethoden zoals epileren, harsen, elektrische epilatie of ontharen met IPL of laser. Als er maar enkele haartjes verwijderd moeten worden zal de schoonheidsspecialiste deze epileren. Met elektrische epilatie worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Harsen is vooral geschikt voor bovenlip en kin en de grotere oppervlakken zoals oksels, benen, rug en bikinilijn. Je schoonheidsspecialiste geeft je graag advies over de methode die het beste bij je past. Voor het laten ontharen van je schaamstreek kun je al wel bij veel, maar nog lang niet bij alle schoonheidsspecialisten terecht.

Brazilian wax bij de waxsalons
Het ontharen en in vorm brengen van de schaamstreek is in opkomst, niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen. Het verwijderen van schaamhaar is een gevoelig en nauwkeurig karweitje en je kunt er zelf niet zo goed bij. Geen wonder dat er steeds meer waxsalons komen die gespecialiseerd zijn in de Brazilian Wax. Zij werken met speciale waxen die ervoor zorgen dat de huid niet beschadigd wordt. De behandeling wordt snel en zeer hygienische uitgevoerd. In de grote steden zie je steeds meer vestigingen van ketens zoals ‘The Wax bar’ of ‘Delete’ waar je hiervoor terecht kunt. Bij deze salons mag je een goede hygiëne, professioneel opgeleid personeel en het juiste behandelingsadvies verwachten.